Hoppa till huvudinnehållet / Skip to main content

Exempel

Information

Ort Värmdö

Kontakt

Tove Sandström

tove.sandstrom@varmdo.se

Relaterade artiklar

Spelet om Gustavsberg

Ingress - En kort beskrivning av innehållet

Spelet om Gustavsberg genomfördes i form av ett Future City Game där aktörer från olika sektorer tillsammans tog fram idéer och konkreta förslag.

Syfte - Därför gjorde vi det

Spelet om Gustavsberg genomfördes den 4-5 maj 2013. Syftet var att engagera medborgare i Värmdö kommun att tänka nytt och komma med idéer och förslag på hur Gustavsbergs centrum och idrottsparken kan bli mer attraktivt.

Process - Så gjorde vi

Spelet om Gustavsberg genomfördes i form av ett Future City Game. För att hitta lösningar på utmaningar i urbana områden har British Council utformat ett spel vid namn Future City Game, ett spel utformat som en kreativ idéverkstad. Spelet har spelats över 200 gånger i 70 städer i femton länder i Europa. I Sverige har ett tiotal spel genomförts.

Syftet med Future City Games är att aktörer från olika sektorer, som har ett intresse av ett område ska utvecklas, tillsammans ska kunna ta fram idéer och utveckla konkreta förslag som förbättrar området.

Deltog som spelare gjorde ett 20-tal boende i Värmdö samt en handfull studenter med inriktning mot hållbar stadsutveckling. Förutom spelarna medverkade ett tiotal personer som experter, inspiratörer och observatörer. Experterna var tjänstepersoner från kommunen, inspiratörerna var lokala profiler och observatörerna var inbjudna lokalpolitiker som också fick rösta på förslagen.

Senast ändrad:
2020-07-03

På www.dialogguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?