Hoppa till huvudinnehållet / Skip to main content

Exempel

Information

Ort Östersund

Kontakt

Nicole Lindsjö

063-14 30 00

nicole.lindsjo@ostersund.se

Mötesplatsen under bron i Östersund

Ingress - En kort beskrivning av innehållet

Genom medborgardialog och brukardialog kunde vi skapa en väl fungerande anläggning som brukarna är stolta över och rädda om.

Syfte - Därför gjorde vi det

Dialogen var en del i ett större projekt gällande förnyelse av Badhusparken som skulle utvecklas till stadens stadspark. Det fanns en förankring politiskt att förnyelseprojektet skulle innefatta medborgardialoger. Delprojektet med skateanläggningen växte fram ur den övergripande medborgardialogen och arbetet fortsatte som en egen dialog. Målet blev att bygga en bra skateanläggning och mötesplats i parken.

Process - Så gjorde vi

Dialogen hölls i form av fysiska möten samt på Facebook.

Facebookdialogen administrerades av en av intressenterna (som en del i studentens examensarbete) och användes flitig  för att diskutera och enas om designen på själva skateanläggningen samt att förankra utformningen av kringutrustning som möblering och belysning.

Genom Facebook och via mejl gjordes inbjudningar till de fysiska mötena.

Ett 70-tal personer var aktiva i facebookdialogen och ett 20-tal var med på de fysiska mötena.

Resultat - Så blev det

Genom medborgardialog och brukardialog kunde vi skapa en väl fungerande anläggning som brukarna är stolta över och rädda om. Det krävs dock en fortsatt dialog och gemensam utveckling av platsen över tid för att brukarna ska fortsätta känna sig delaktiga och värnar om platsen.

Vi upplever det som en styrka att det var en av brukarna som höll i den intensiva  facebookdialogen och inte kommunen. Det blev en friare dialog och vi kunde sedan möta deras gemensamma önskemål. Kommunen höll i projektet, de fysiska mötena, finansiering kontaktlistor mm. och var ett stöd och bollplank till den som höll i facebookdialogen.

Senast ändrad:
2020-07-03

På www.dialogguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?