Hoppa till huvudinnehållet / Skip to main content

Tyck till - Var med och påverka utvecklingen av Piteå

Ingress - En kort beskrivning av innehållet

Undersökning med hjälp av vykort och webbenkät .

Bakgrund

Ett av Piteås mål är att växa till 43 000 invånare till år 2020. Medborgardialogen byggde på frågorna; Vad är bra och vad behöver utvecklas för att Piteå ska vara en attraktiv och uthållig kommun för dig att leva och bo i?

Syfte - Därför gjorde vi det

Underlag till bland annat framtagande av ny översiktsplan och ett antal stadsutvecklingsprojekt som planeras.

Ett av Piteås mål är att växa till 43 000 invånare till år 2020. Medborgardialogen byggde på frågorna: Vad är bra och vad behöver utvecklas för att Piteå ska vara en attraktiv och uthållig kommun för dig att leva och bo i?

Process - Så gjorde vi

Medborgardialogen genomfördes under sommaren/hösten 2014. Ett vykort togs fram med ett antal frågor:

1. Vad är viktigt för ditt val av boende och bostadsområde i Piteå
2. Vad vill du ha mer av i Piteå centrum
3. Om Piteå år 2020 har vuxit till 43000 invånare, hur tror du att det påverkar: ditt boende, ditt arbetsliv, ditt fritidsliv?
Fråga 1 och 2 besvarades med ett antal alternativ som fick värderas på en fyra- gradig skala. Fråga 3 skulle besvarar med fritext.
Förutom att fylla i vykortet manuellt gick det även att besvara frågorna på Piteå kommuns hemsida.
Totalt antal svarande var 593 stycken. Av dessa var 40 % män och 60%  kvinnor. I svaren framgår även ålder samt om man bor i villa, lägenhet eller annat.

Förutom vykorten har det funnits möjlighet att utifrån en karta markera ut platser som är värda att bevara och platser som man tycker bör utvecklas. Utifrån detta har ca ett 50-tal kommentarer lämnats.

Resultat - Så blev det

Totalt antal svarande var 593 stycken. Förutom vykorten har det funnits möjlighet att utifrån en karta markera ut platser som är värda att bevara och platser som man tycker bör utvecklas. Utifrån detta har cirka ett 50-tal kommentarer lämnats.

Analysering av svaren från vykorten och kommentarerna kommer sedan vara underlag till bland annat framtagandet av ny översiktsplan och ett antal stadsutvecklingsprojekt som planeras.

Senast ändrad:
2020-05-27

På www.dialogguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?