Hoppa till huvudinnehållet / Skip to main content

Program för Krylbo

Ingress - En kort beskrivning av innehållet

Utveckling mot en lockande, grön, miljövänlig ekostadsdeli Krylbo. En projektgrupp inom Avesta kommun arbetar sedan försommaren 2014 med att ta fram ett program för hur Krylbo kan utvecklas till en lockande, grön, miljövänlig ekostadsdel.

 

Bakgrund

Under sommaren och hösten 2014 hölls ett tidigt samråd med allmänheten.

Syfte - Därför gjorde vi det

Målet med medborgardialogen var att få in idéer och synpunkter i ett tidigt skede innan själva skissandet på en idé startade upp.

Process - Så gjorde vi

Samrådet bedrevs brett, med flera olika möjligheter att komma till tals. Projektgruppen annonserade i tidningar och skickade ut personliga brev till företag, föreningar, fastighetsägare, skolor m fl. Annonser och brev innehöll en uppmaning att lämna synpunkter men också inbjudan till personlig träff med projektgruppen.

Dessutom sattes planscher upp på allmänna anslagstavlor och på några ställen kompletterades dessa med förslagslådor.

Ett informationsmöte hölls också för allmänheten. Det som är speciellt i detta projekt är att kommunen för första gången även använde sig av ett verktyg för webbdialog, CityPlanner, där man vid sin egen dator kunde gå in i en tredimensionell modell över Krylbo och lägga in idéer direkt i modellen. Man kunde också se vad andra hade lämnat för synpunkter och ”hålla med” om man ville.

Resultat - Så blev det

Samrådet var en succé och mängder av yttranden kom in. Enbart i CityPlanner lämnades 74 yttranden från totalt 30 olika användare. De flesta yttrandena höll en hög kvalitet och var konstruktiva.

Samrådets upplägg, med en kombination av traditionella metoder och e-verktyg, var mycket lyckat. Antalet yttranden blev dock fler än vad vi hade väntat oss och vid liknande processer i framtiden är det viktigt att lägga in ordentligt med tid i tidplanen för att ta hand om alla synpunkter

Senast ändrad:
2020-07-03

På www.dialogguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?