Hoppa till huvudinnehållet / Skip to main content

Exempel

Information

Ort Karlskrona

Kontakt

Ingrid Augustinsson Swennergren, kommundirektör

0455-30 47 44

ingrid.augustinssonsvennergren@karlskrona.se

Vision Karlskrona 2030

Ingress - En kort beskrivning av innehållet

I detta arbete utgjorde medborgardialog en central del. En kampanj ”Hur ser ditt Karlskrona ut 2030?” genomfördes inledningsvis för att väcka intresse och få igång dialogen kring framtidsfrågor där ett antal personer fick beskriva sina framtidsbilder.

Syfte - Därför gjorde vi det

Målet med arbetet var att ta fram en ny gemensam vision för Karlskrona kommun.

Process - Så gjorde vi

Med materialet som utgångspunkt genomfördes workshopar med politiker och förvaltningschefer där områden som bedömdes som särskilt avgörande för Karlskrona kommuns utveckling togs fram. Processen leddes av upphandlad processledare som även genomförde djupintervjuer med opinionsbildare och tre fokusgrupper med ungdomar. Därefter genomfördes en medborgardialog i form av en dialogturné på ett antal olika platser i kommunen under två veckor.

Sammanlagt genomfördes 16 dialogmöten med olika inriktning – allmänna möten som var geografiskt spridda på olika platser i kommunen, tematiska möten dit företrädare för särskilda intressen och sammanslutningar bjöds in.

Exempel på tematiska möten är "Ungdomskarlskrona", "Kulturkarlskrona", Företagargrupper, Föreningar, Besöksnäringen samt särskilda möten med Kommunala pensionärsrådet och Kommunala handikapprådet. Totalt deltog 300 personer i de olika mötena och ett 50-tal inlägg med synpunkter och förslag lämnades via särskilt formulär på webben.

Resultat - Så blev det

Information om processen och dess resultat kunde under hand följas via kommunens webb och via hushållstidningen i Karlskrona. En ny gemensam vision för Karlskrona antogs av kommunfullmäktige i november 2012, Vision Karlskrona 2030.

I denna konstateras att visionen endast kan omsättas till konkreta handlingsplaner genom samverkan och med gemensamma krafter i samhället och att allmänheten, näringsliv och andra företrädare bjuds in att vara med och tillsammans forma ett fortsatt attraktivt Karlskrona.

Senast ändrad:
2020-05-27

På www.dialogguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?