Hoppa till huvudinnehållet / Skip to main content

Exempel

Information

Ort Ljusnarsberg

Kontakt

Linnéa Hedkvist, Folkhälsostrateg

0587-811 06

linnea.hedkvist@nora.se

Medborgardialog om synen på Ljusnarsbergs kommun

För att pröva Vision 2020 för Ljusnarsbergs kommun genomfördes hösten 2012 enkätundersökningar och ett dialogmöte om synen på Ljusnarsbergs kommun.

Process

Inför revidering av översiktsplan för Ljusnarsbergs kommun genomfördes under hösten 2012 enkätundersökningar bland kommuninvånare och besökare om vad man tycket är det bästa med Kopparberg och Ljusnarsbergs kommun och vad som kan förbättras och utvecklas.

Enkäterna genomfördes av timanställda gymnasieungdomar dels under den välbesökta marknaden i Kopparberg, dels under fyra dagar i oktober.

Enkäten fanns också tillgänglig på kommunens hemsida.

Två dialogmöten planerades också, ett för allmänheten och ett för ungdomar i gymnasieåldern.

Enkäten bestod av två frågeställningar och dessutom noterades kön och ålder på de svarande samt om man bor/arbetar kommunen eller är besökande.

Resultat

Totalt besvarades enkäten av 431 personer. Flest svar (263 st) samlades in under marknaden, därefter vid den plats i den lokala livsmedelsbutiken som bemannades under fyra halvdagar i oktober (139 st). Via hemsidan inkom 22 svar och fem personer besökte det allmänna mötet. Inga ungdomar kom till det möte de bjöds in till, två svar inkom dock per mejl.

Resultaten från dialogen sammanställdes och presenterades för kommunens arbetsgrupp för revidering av översiktsplan samt för kommunfullmäktige.

Arbetet med att ta fram övergripande mål (ny vision) samt att revidera översiktsplan pågår.

Senast ändrad:
2018-02-02

På www.dialogguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?