Hoppa till huvudinnehållet / Skip to main content

Exempel

Information

Ort Malmö Stad

Kontakt

Annette Larsson, projektledare
Avd för områdesutvecklare Stadsområde Norr

0703-453507

annette.larsson@malmo.se

Sege park i Malmö

Ingress - En kort beskrivning av innehållet

Sege park är ett gammalt sjukhusområde, delvis övergivet, delvis med vissa verksamheter. Tanken är att det ska utvecklas till ett modernt, hållbart bostads- och verksamhetsområde med de nyaste energilösningarna, odlingsprofil,  nytänkade och till exempel "shared consumtion" som ledord.

Bakgrund

Projektet Urban transition Öresund (UTÖ), som avslutas efter tre år den 30 november 2014, syftade till visa på hållbar stadsutveckling genom ett antal aktiviteter. En var planprocesser, där medborgardialogen identifierades som en viktig del.

Process - Så gjorde vi

Genom att jobba med caset Sege park, som samtidigt var föremål för ett planprogram efter flera år i ”malpåse”, kunde olika saker testas. Med en gedigen kommunikationsplan som ledstjärna i arbetet arrangerades flera event för att möta befolkningen och verksamheter i området. Med partners från väletablerade stadsutvecklingsområden i bland annat Köpenhamn kunde flera arbetssätt lånas, såsom temporära installationer och aktiviteter.

Genom att spela med de aktiviteter som är årligen återkommande, såsom karneval, Backanatt och Höstfest, kunde vi på ett naturligt sätt möta många boende. Genom traditionella enkäter på plats, samtal, visning av skisser och planer för området, kunde vi ha det enskilda mänskliga mötet. Om man var intresserad kunde man kontaktas för en djupintervju med etnolog. Det arbetssättet kan användas mer, men bör då göras under mycket längre tid för att för en gedignare kunskap.

Samtidigt lades en hemsida upp med möjlighet att fylla i enkät, lämna synpunkter, få kontakt, läsa mer om planerna, etc.

UTÖ-projektet har också levererat en del artiklar om medborgardialog, kommunikation med medborgare och temporära aktiviteter. De bifogade dokument.

Senast ändrad:
2023-03-22

På www.dialogguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?