Hoppa till huvudinnehållet / Skip to main content

Exempel

Information

Ort Stockholms Stad

Kontakt

Emmy Martinsson, utredare

08-508 24 002

emmy.martinsson@stockholm.se


Sara Heppling-Trygg, samhällsplanerare

08-508 24016

sara.heppling.trygg@stockholm.se

Samråd om Ekholmsparken och Flamingoparken

Ingress - En kort beskrivning av innehållet

Olika typer av samråd ger invånare i området möjligheter att delta i och tycka till om planerna för användandet av en viss plats.
 

Syfte - Därför gjorde vi det

Ekholmsparken är en parklek. Platsen där Flamingoparken är anlagd var tidigare en plats som uppfattades som otrygg. Ombyggnationen av Ekholmsparken och nybyggnationen av Flamingoparken invigdes under parkernas dag i augusti 2012.

Målet med samråd är att ge invånare i området en möjlighet att tycka till om planerna för vad en viss plats ska användas till och hur den ska utformas.

Process - Så gjorde vi

För Flamingoparken och Ekholmsparken hölls gemensamma samråd inför ombyggnationen 2011.  Delar av Ekholmsskolans personal, elevrådet, parklekens personal samt boende hos Stockholmshem deltog i separata samråd. Boende hos Stockholmshem bjöds in till ett kvällsmöte tillsammans med Stockholmshem. Samråd med elevrådet hölls på deras elevrådstid i form av en workshop.

Ett möte med parklekens personal hölls hos dem. På mötena användes kartor där markeringar gjordes över vad som var viktigt att bevara och vad de ville komplettera med. Resultatet blev att vattenleken flyttades ner till terrassen, Flamingoparken, då de ville behålla den öppna grusytan i Ekholmsparken för bollsport och annat. Det var först tänkt att vattenleken skulle ligga där.

Resultat - Så blev det

Viktigt att tänka på
Vi har under de senaste åren provat olika sorters samråd. Ibland har vi fått bra respons, ibland mindre bra. Det viktiga är att fortsätta med arbetet att låta de berörda målgrupperna komma till tals när det gäller byggnation. Värt att tänka på och utveckla är hur intresset för att påverka kan vidareutvecklas och ”hållas kvar” under hela processen, och efteråt.

Mer information

http://www.stockholm.se/-/Serviceenhetsdetaljer/?enhet=c48fad6348e84365bdf8a985af33e8ec

Senast ändrad:
2020-01-30

På www.dialogguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?